Sunday, 24 April 2011

Simplified w995 Pack by Me !

almost a week doing this operation and finally here it go !
this is my modification pack for w995 .. have a look and use it if you like it
this is my first try in graphical modding
so, if there is a lack.. please inform to me
i would appreciate any comment from you all because i'm new in graphical modding

here some screenshot for my pack :

  





DOWNLOAD THIS WALKMAN SIMPLIFIED PACK HERE :

FULLY CREATED AND EDITED BY ' APPLESTUCK '

learn how to apply this mod pack at se-nse and search for Far Manager
and USB Signed Flash Driver on google

Paste the hb1_08_qvga_walkman_icon_graphics_main_0.ic at tpa->preset->system->icon
and layout files to tpa->system->layout

DO AT YOUR OWN RISK
I'M NOT RESPONSIBLE AT ANY DAMAGE ON YOUR PHONE IF SOMETHING UNEXPECTED OCCUR 
HAVE A TRY IF YOU LIKE IT


Saturday, 23 April 2011

MAHER ZAIN - THE CHOSEN ONE

 
All acts of kindness in this video are inspired by the life and teachings of Muhammad S.A.W

lagu 'The Chosen One' ni merupakan salah satu single dlm album Maher Zain yg berjudul Thank You Allah. Sebenarnya byk lagu Maher Zain yg aku minat tp dalam byk2 tu, lagu The Chosen One ni yg paling aku minat. Dgn melodinya, alunan suara yg merdu dan lirik yg menyentuh. Lagu 'The Chosen One' ni telah mnyedarkan aku dari ksilapan aku yg lalu. Video Klipnya juga telah mngajar aku byk perkara. Salah satunya nilai yg aku dpt dari Video ni, jgnlah kita menganiaya org lain sperti perempuan tuan yg mmbuang sampah kat depan rumah Maher Zain td pastu wat muke kelat je bila Maher Zain pndg dia td. Lagu 'The Chosen One' ni bukanlah single terbaru dari Maher Zain ttapi kalau korg hayati lagu Maher Zain ni betol2, korg xkan pernah bosan mahupun muak xmcm dgr lagu dari artis iluminati macam lady gaga, rihanna dgn bieber tu. Lagu diorg best di dgr mule2 je, lpas dua tiga hari dgr.. dah bosan dah.. kdg2 meluat dgn menyampah pun ada..
Tu pendapat aku la. xtau la pendapat korg macam mane plak kan. mgkin ad yg stuju dan mngkin yg akn bangkang dgn statement aku td.. xpelaa.. setiap manusia mmpunyai pendapat dan pndangan yg berbeza2.. jd trpulanglah dekat korg..
Jd kesimpulan yg dapat aku simpulkan kat sini. Dgrlah lagu Maher Zain ni sbb lagu dia lagi bermakna dari layan lagu Justin Bieber yg entah hape-hape yg korg agung2 kan tu.

Download Link disertakan dibawah.
Klik tajuk lagu untuk mendownload single The Chosen One dari Maher Zain :
Maher Zain - The Chosen One

Klik pada tajuk dibawah untuk mendownload album Thank You Allah dari Maher Zain :
Maher Zain - Thank You Allah [ 2010 ]

Disini disertakan juga dengan lagu nasyid lain.
Download Link disediakan dibawah
Klik tajuk lagu untuk mendownload lagu tersebut :
Mawi - Hambamu ( Imam Muda )
Far East - Menanti Di Barzakh
Opick - Cahaya Hati

Thursday, 17 March 2011

Igt NOKIA je boleh Upgrade ? Sony Ericsson pun boleh Laa . .

  k790i / k800i dan k810i



  • ini adalah PROJEK MENAIK TARAF KAMERA TELEFON NOKIA SONY SAHAJA !

Kepada para pengguna SE k790, k800, dan k810 . Hari ni aku nak ajar korg care2 untuk mengupgradekan camera fon korg . Upgrade ni hanya effect pada video recording fps , kualiti serta size nya .
Disini aku ada sertakan perbezaan kualiti video k800i sebelum di-upgrade dan k800i setelah diupgrade . .
Saksikan . . video ini


Bagaimana nak upgrade fon tu ? ?
Cara2 nye ? Mudah Sahaje . mula2 Download SE USB FLASH DRIVER dan install ikut spesification pc korg . kemudian korg boleh pilih ssame ade nak ikut video( XS++) tu punya tutorial ataupun cara aku (FAR Manager ) sendiri . Kalau korg lebih gemar menggunakan FAR Manager sila download FAR Manager SEFP 32Bit Disini . ( Klik pada perkataan yg dihighlight tu ) . Lepas Setel download . bukak Far.exe

FAR Manager SEFP 32bit.rar --> Far Manager SEFP2 32Bit --> Far.exe

Setelah itu . korg akn nmpk mcm ni . .


tekan ALT+F1 untuk teruskan dan beginilah rupenye nanti . .


tekan ' 0 ' utk SEFP2 dan kemudian tekan ' Connect '
Ikut arahan yg ditetapkan . jgn main sambung fon kat wayar USB sesuke hati saje . nnti xjadi
Contohnya :

Off kan fon korg . biarkn selame 5 saat . kemudian tekan butang ' c ' dan jgn lepaskan . sambungkan ke pc korg menggunakan USB Cable . .
Setelah disambungkan . tunggu sehinnga ad respon pada FAR Manager tu ..


Kemudian dye akn minx korg tukar certificate dari RED ke BROWN . . tukarkan aje dgn menekan OK
setelah siap . korg akn nmpk ada ' ifs ' , ' card ' , ' tpa ' dan sbginye . .
masuk ke

ifs --> setting --> camera

dan pastekan file ini --> camdriver0.dat <-- Klik disini untuk Download
replace aje camdriver0.dat yang lama tu dgn camdrivero.dat yang ni . .
setelah setel . tekan ( F10 ) untuk Quit . . dan kemudain , on kan phone korg

* Sekiranya fon korg tak hidup . check baterinya ( maybe dah low ) atau tanggalkan baterinya selama 5 saat dan kemudian pasangkannya balik dan on kan fon korg
* Test video camera korg dan insya-Allah korg akan nampak perubahan kualitinya setelah file yang dirakam tu telah di saved . .

Ape yang berubah ? ?
* fps kamera korg akn bertambah dari 15fps/sec. kepada 25fps/sec.
* size video korg juga akan meningkat ( 1 min. = 4MB ) [ Anggaran Purata Sahaja ]
   sedangkan size recording yang asal hanya ( 1 min = 1MB ) [ Anggaran Purata Sahaja ]

Berita baik kepada para-pengguna yang menggunakan fon yang sama dgn aku ( w995 )
Korg tau tak bahawa kamera korg boleh di-upgrade lagi ?
Aku hanya menggunakan driver RODRIGUEZ HDX 3.0 ( Klik pada nama driver disebelah untuk Download )

Ape kelebihan driver ini ?
Disini aku tunjukkan contoh gamba sebelom fon aku diupgrade . .




Dan ni hasilnya setelah kamera itu diupgrade :





Cara-caranya : Sama seperti mengupgrade k800i diatas . tetapi w995 tidak boleh mggunakan XS++ . w995 hanya boleh diupgrade menggunakan Far Manager sebab w995  merupakan fon SE platform A2 DB3210
untuk mendapatkan keterangan lebih lanjut tentang dimana hendak pastekan file Camdriver0.dat ini . sila bace INFO.txt didalam file RODRIGUEZ HDX 3.0

Spesifikasi Camdriver ini :
Gambar yang diambil menggunakan resolusi 8.1 MP  mampu mencecah sehingga 5MB !
manakala yang menggunakan resolusi 5 MP mampu mencecah sehingga 2MB !
2 MP pula mampu mencecah sehingga 1.5MB !
dan VGA (640x480) pula mampu mencecah sehingga 200kb

* Tiada function ' Automatic Flashlight ' di driver ini . Hanya teradpat function 'On Flash' dan 'Off Flash'       sahaja
* Function 'Night Mode' dalam video recording juga telah diganti dengan function 'CIF (352x288 & 25fps) Recording Resolution' . Sekiranya function ini dihidupkan . w995 akan merakam video resolusi 352x288 px dengan kelajuan 25fps/sec. dan sekiranya dimatikan . w995 akan merakam video seperti biasa iaitu 320x240 px dengan kelajuan 30fps/sec.
* Kawalan ISO dengan hanya menggunakan butang kiri untuk mengurangkan ISO dan butang kanan untuk menambahkan ISO . ISO pada 0.0 ialah ISO 200
* Sekiranya korg menggantikan file en.lng yang baru ini dengan yang lama . Label kamera pada menu w995 korg akan bertukar kepada Cyber-Shot

Itu je function yang boleh aku jelaskan . Sebenarnya banyak lagi . Tapi aku cerita sikit2 dulu sebagai pengenalan kepada korg

Selamat Mencuba !

* Sekiranya korg masih blur dengan instruction tu . korg boleh layari Youtube untuk Tutorial 

sebarang pertanyaan sila hubungi aku di Facebook / Myspace sahaja  

Wednesday, 16 March 2011

Attention to Sony Ericsson User ! !

Bagi pengguna Sony Ericsson . tahukah korg bahasa handset Sony Ericsson ni pun boleh di-upgradekan mcm handset Nokia ?
Mungkin korg akn tertanye2 'mcm mane pulak boleh upgrade phone ni' sdgkn Sony Ericsson bukanlah phone yg mggunakan teknologi Symbian . Hanya ad dlm beberapa phone Sony Ericsson je yg mggunakan system Symbian OS ni.
Antaranya ialah Sony Ericsson W960i & Satio 12.1MP (mungkin ad lagi kot, tp ni jela yg aku tau)
bagi pengguna Sony Ericsson Platform DB2020 , DB3150 dan DB3210 . kali ni aku akn tnjukkan care mcmmaner nk upgrade phone korg . .
Setelah diupgrade phone korg . beginilah hasilnya

 
W995a yg sudah diupgrade - flash menu & camera
dan
 
k850i yg sudah diupgrade - flash menu sahaja

Cara2 nye ? Mudah Sahaje . mula2 Download SE USB FLASH DRIVER dan install ikut spesification pc korg . kemudian download FAR Manager SEFP 32Bit Disini . ( Klik pada perkataan yg dihighlight tu ) . Lepas Setel download . bukak Far.exe

FAR Manager SEFP 32bit.rar --> Far Manager SEFP2 32Bit --> Far.exe

Setelah itu . korg akn nmpk mcm ni . .


tekan ALT+F1 untuk teruskan dan beginilah rupenye nanti . .


tekan ' 0 ' utk SEFP2 dan kemudian tekan ' Connect '
Ikut arahan yg ditetapkan . jgn main sambung fon kat wayar USB sesuke hati saje . nnti xjadi
Ni aku bagi panduan camne nk sambungkan USB ke fon . .


Off kan fon korg . biarkn selame 5 saat . kemudian tekan butang ' c ' dan jgn lepaskan . sambungkan ke pc korg menggunakan USB Cable . .
Setelah disambungkan . tunggu sehinnga ad respon pada FAR Manager tu ..


Kemudian dye akn minx korg tukar certificate dari RED ke BROWN . . tukarkan aje dgn menekan OK
setelah siap . korg akn nmpk ada ' ifs ' , ' card ' , ' tpa ' dan sbginye . .
Untuk memasukkan flash theme tadi . letakkan file tersebut di

tpa --> preset --> system --> desktop --> flash

paste kan flash theme korg ( letak file *.swf sahaje, bukan *.thm ) disitu . .
carenye disini


tekan Quit ( F10 ) dan tanggal terus wayar USB tu . tunggu lime saat dan hidupkan fon korg
kalau fon korg tak mau hidup . tanggalkan baterinya utk 5 saat dan kemudian pasang balik . .
files *.thm tu korg boleh letakkan didalam folder theme di memory card korg . dan cube apply-kan nya
Insya-Allah berjaya . .
 
ini ade sedikit flash theme yg aku upload untuk korg mencube
download di sini --> DB3210 Flash Theme


Selamat Mencube dan Ingat ! ! ! ! ! !
HATI2 SEMASA MGGUNAKAN FAR MANAGER NI . KALO  KORG TERSILAP LANGKAH . .
HANDSET KORG MUNGKIN TIDAK BERNYAWA LAGI ATAUPUN ROSAK PADA SISTEM2 TERTENTU ! !

- utk sebarang pertanyaan . sila hubungi aku di Facebook / Myspace sahaja . .

Tuesday, 15 March 2011

ESOK AKU KEJE ! ! ! LAGI ! ! !



ni la saat yg paling ak mnyampah . pegi keja
ari ari keja . lalalala . bosan dgn keja . lalalala . itu baru kerja~~

alangkah indahnye idup kalo kite hidop kat dunie ni xperlu bkerja
duit tu dtg kat kite bergolek2 je . tp tu sume mimpi yg xkn jd realiti
jd . trpkse la jugak pegi keje walaupun dgn niat xrela ni
ak trpkse relakan hati ak ni . ikhlas kn diri tuk bkerja sbgi cashier
arap2 xjumpe customer yg bajet cun tp mcm (tutt~~) . tergedik2
last2 xbeli ape pun . . lg tambah terbakar bile dye cakap yg dye dtg nk tengok2 je
dah test mcm2 pastu bru ckp cmtu ? ? perghhh ! ! ! tensionnye keje ni . .
ape2 hal pun . jadikan hari ni lebih elok dri smlm dan jdikan esok lebih elok dri harini
bak kate dr fadzilah kamsah . .

Hantu Kak Limah Balik Rumah

korg pnah tgok x cite Hantu Kak Limah Balik Rumah ? bg yg dah pnah tgok tu . cite ni best kan ? ?
ni ad serba sdikit cite la yg ak nk cite psl Hantu Kak Limah Balik Rumah ni


kdg2 ak rase sronok pulak biler tgok video ni . xtau la pehal . maybe sbb tarian dye yg agk xsnonoh tu la kot
btw . dlm byk2 part dlm cite Hantu Kak Limah Balik Rumah . part ni la yg pling sronok ak tgok . siap ak rakam lg . .

cite Hantu Kak Limah Balik Rumah ni merupakan salah satu cite bagi ak yg kalo tgok ulang2 . xkn bosan kott . xmcm cite Spongebob . kalo ari2 ulang aje . naik muak pun ad . . :(
komen ak trhadap cite ni . . cite ni mmg best . rugi kalo sape xtengok . . bg yg xpenah tgok cite ni
dptkn DVD cite ni kat pasaran . beli yg ori tau ! jgn beli yg cetak rompak sbb kdg2 yg cetak rompak ni kualiti dye terok . kdg2 gamba pun sangkut2 . . :p